De Eindhoven DJ University leraar

ZIX aka Ziggy Willemse (1979) leeft voor de muziek. De eerste stappen in de wereld van de elektronische dansmuziek zette Ziggy als luisteraar in 1993 en als DJ in 1999 bij Jeugdcentrum Via Via in Oirschot, waar hij zijn eerste Techhouse en Progressive platen draaide.

In 2004 kreeg het Techno-virus hem in de greep en werd ZIX geboren. Met een legendarisch eerste optreden op het jaarlijkse PACT Festival van Stichting DommelVallei tijdens Koninginnedag, werd al snel duidelijk dat ZIX meer is dan de doorsnee huis-tuin-en-keuken-DJ.

Zijn talent werd opgemerkt door de toonaangevende clubs, organisaties en promotors. Hiervan zijn de meest in het oog springende gebeurtenissen de boeking op het mekka van de Techno: Awakenings Festival en diverse boekingen voor Awakenings Indoor en op internationaal vlak de toetreding tot het artiesten-roster van het illustere Detroit Techno Militia (USA).

Het belangrijkste wat ZIX zijn cursisten wil bijbrengen is de passie voor muziek en de vaardigheid en ‘skills’ om ook als artiest te kunnen genieten tijdens een optreden. Geld en roem is bijzaak. Plezier hebben en bezig zijn met muziek staat voorop.

En zo is ZIX, na jarenlange ervaring, nog steeds bijzonder actief binnen de scene als DJ en organisator. Cursisten zijn gewaarschuwd. Wie eenmaal besmet raakt met het dance-virus, komt er niet meer vanaf …

 

Meer informatie over ZIX op zijn Facebook DJ fanpage: https://www.facebook.com/technozix

Zie ook de volgende video: ZIX @Detroit, USA.

ZIX tijdens E-troit Festival, Stadhuisplein Eindhoven 2008

ZIX@E-troit Festival 2008, Stadhuisplein Eindhoven

Leraar ZIX tijdens een optreden op het belangrijkste Techno evenement: Awakenings.

ZIX tijdens een optreden op het belangrijkste Techno evenement: Awakenings.